Σοφία Ντώνα, Σοφία Μπέμπεζα, Βασιλεία Στυλιανίδoυ, ομάδα AMOQA (Athens Museum of Queer Arts) και γυναικεία κολλεκτίβα Beaver

Αφροδίτη* / Οι ιστορίες της*, τα σώματά της*, οι πολιτικές της*, οι γλώσσες της*, οι εικόνες της*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σάββατο 16 Ιουνίου, σε περίπτωση βροχής, οι προβολές μεταφέρονται από το ΛΑΪΣ στον κλειστό ισόγειο χώρο Εριγόνης 3, Κάτω Πετράλωνα, στο κτίριο που στεγάζεται το AMOQA.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου, λόγω άστατων καιρικών φαινομένων, οι προβολές μετατίθενται στον κλειστό ισόγειο χώρο Εριγόνης 3, Κάτω Πετράλωνα, στο κτίριο που στεγάζεται το AMOQA.


Πρόγραμμα προβολών, εργαστήρια και ομιλίες

Το τετραήμερο πρόγραμμα Αφροδίτη* περιλαμβάνει ταινίες, βίντεο-περφόρμανς και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια και συζητήσεις που αποτυπώνουν τη σχέση σύγχρονης τέχνης και «επιτελεστικότητας του φύλου» με στόχο την ενδυνάμωση των διαφορετικών λόγων των φεμινιστικών και κουήρ πρακτικών στην Αθήνα. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε επιμέρους θεματικές όπως η καλλιτεχνική και η πολιτική διάσταση του σώματος, η πολιτικοποίηση των έμφυλων σωμάτων και ταυτοτήτων, ο κοινωνικός και πολιτισμικός ακτιβισμός κ.ά.|
Πρόκειται για ένα εγχείρημα με αφετηρία τον θερινό κινηματογράφο «Αφροδίτη», στην περιοχή του Ρουφ, όπου το Beaver και το AMOQA δρουν από το 2012 και το 2015 αντίστοιχα, διοργανώνοντας συζητήσεις και δράσεις γύρω από ζητήματα κοινωνικού φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής, τάξης και αναπηρίας. Με το Αφροδίτη* επιχειρείται το ξεκίνημα μιας ετήσιας τοπικής και διεθνούς συνάντησης, που θα εστιάζει στην περιοχή του Ρουφ και στις ομάδες και τους κοινωνικούς χώρους που δραστηριοποιούνται σε αυτή.
Το πρόγραμμα επιμελούνται η Σοφία Ντώνα, αρχιτέκτονας και εικαστικός, μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας hiboux και της εικαστικής ομάδας Errands και επιστημονική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, η Σοφία Μπέμπεζα, εικαστικός και θεωρητικός της τέχνης με έδρα τη Ζυρίχη, και η Βασιλεία Στυλιανίδου, εικαστικός και ιδρύτρια του ανεξάρτητου συνεργατικού πρότζεκτ STUDIOvisits Berlin, σε συνεργασία με την ομάδα AMOQA (Athens Museum of Queer Arts), τη γυναικεία κολεκτίβα Beaver, την ομάδα Cinenova (Λονδίνο) και το Schwules Museum* (Bερολίνο).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου για την κάθε ημέρα. Τα δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα 1 ώρα πριν την έναρξη των προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος Κινηματογράφος - ΛΑΪΣ και στο Πάρκο Ανοίξεως.
Είσοδος 8:30 μμ. Ώρα έναρξης προβολών: 9 μμ
H είσοδος μετά την έναρξη επιτρέπεται μόνο στο διάλειμμα (βλ. ημερήσιο πρόγραμμα) εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Οι προβολές είναι κατάλληλες για θεατές 18 ετών και άνω.