Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιούλιαν Ρόζεφελντ, Μανιφέστο, αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20:00, παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Ειδικά για τα εγκαίνια, η είσοδος στην έκθεση την 1η Ιουνίου θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Η έκθεση βρίσκεται στον Χώρο Α της Πειραιώς 260 και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για μία μεγάλη εγκατάσταση που περιλαμβάνει 13 βίντεο εμπνευσμένα από διαφορετικά καλλιτεχνικά μανιφέστα, και όλους ρόλους ερμηνεύει η Καίητ Μπλάνσετ.

Αύριο, 1η Ιουνίου, ξεκινά και το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2017 στην Πειραιώς 260, που υποδέχεται το κοινό με τέσσερις παραστάσεις:

  • Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, 1 -4 Ιουνίου, στον Χώρο Δ. Μία παράσταση που ξεχώρισε από το περσινό πρόγραμμα.
  • Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι, από τους Forced Entertainment, 1 – 9 Ιουνίου, στον χώρο Β. Η θρυλική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, σε ένα ξεχωριστό πρότζεκτ πάνω τα άπαντα του Σαίξπηρ.
  • Ύμνος στην αγάπη, από την Πολωνή Μάρτα Γκουρνίτσκα, 1 & 2 Ιουνίου, στον χώρο Η. Η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτης καταθέτει τη ματιά της πάνω στην έννοια της συλλογικότητας.
  • A hands turn, σε χορογραφία και ερμηνεία Λενιώς Κακλέα, που είναι φέτος DNA panorama artist. Tο πρώτο τριήμερο παραστάσεων είναι στις 1-4/6 και οι παραστάσεις ξεκινάνε από τις 19:00, ανά μισή ώρα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στον Χώρο Α συνεχίζεται η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: ανθρώπινες ροές, άγνωστες Οδύσσειες.