Cezaris Graužinis
Samuel Beckett, Περιμένοντας τον Γκοντό
«Τίποτα πιο πραγματικό από το τίποτα». Ο Σάμιουελ Μπέκετ μεταφέρει στο θέατρο τη ρήση του Δημόκριτου και αλλάζει τους κανόνες της δραματουργίας.
Περιμένοντας τον Γκοντό (1953) σ’ έναν έρημο δρόμο μ’ ένα γυμνό δέντρο, δυο παρίες-παλιάτσοι, πρόσωπα χωρίς ρόλο, συζητούν και παίζουν για «να κρατηθεί στη γωνία η σιωπή». Ο ένας ασχολείται με το καπέλο του, ο άλλος με το παπούτσι του (ο δυϊσμός πνεύματος-σώματος;) ενώ ένα δεύτερο ζευγάρι εκπροσωπεί τη δυάδα αφέντη-δούλου σε αμοιβαία εξάρτηση.
Αρνητική παραβολή και μεταφυσική φάρσα, με στοιχεία τσίρκου και μιούζικ χολ, και τον Γκοντό (God – Godot) να μην έρχεται ποτέ, το έργο γράφτηκε από τον μεγάλο ιρλανδό στα γαλλικά. Σήμερα παρουσιάζεται από μια ομάδα ταλαντούχων συντελεστών που απαρτίζεται από τον λιθουανό σκηνοθέτη Τσεζάρις Γκραουζίνις και έλληνες ηθοποιούς.
Σχετικές Εκδηλώσεις
Πειραιώς 260
- 29/07/2008 στις 21:00
όλες οι εκδηλώσεις
Όπερα | Μουσική | Θέατρο | Subset | grape | Χορός | Εκπαίδευση | Αναβίωση | Περφόρμανς | Σύγχρονη μουσική | Κύκλος Contemporary Ancients | Πρεμιέρα