Ο πολιτισμός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι αλληλένδετες έννοιες. Το 2020, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σημαντική πρωτοβουλία που συνδυάζει την οικολογική ευαισθησία με την αγάπη για την τέχνη και το σεβασμό για τους εμβληματικούς χώρους των αρχαίων θεάτρων. Το εγχείρημα αυτό επικεντρώνεται στη μείωση των απορριμμάτων και στην ανάδειξη της ανακύκλωσης στο πλαίσιο όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, με βασικό εταίρο την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Τόσο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού όσο και στα θέατρα της Επιδαύρου, τοποθετήθηκαν οι γνώριμοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης στους χώρους των εκδηλώσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απορρίψουν τα πλαστικά μπουκαλάκια τους και άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες, μετά και από σχετική υπόδειξη των ταξιθετών. Τα υλικά που συγκεντρώνονται μεταφέρονται πλέον με ειδικά δρομολόγια στους χώρους διαλογής και ανάκτησης με ευθύνη της ΕΕΑΑ. Επιπλέον μέρος των υλικών αυτών θα αξιοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, σύμφωνα με την αρχή της επαναχρησιμοποίησης, στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας, σε ειδικές δράσεις που προγραμματίζεται να παρουσιαστούν στο κοινό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο προσωπικό του Φεστιβάλ.

Τέλος φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, συνεχίζουμε τις δράσεις ενάντια στην αφισορύπανση, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας τις αφίσες του Φεστιβάλ μετά το πέρας των εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη Birdland ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.