> > Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Πρόσβαση
Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα σε απόσταση περίπου δύο ωρών με ιδιωτικό μέσο από την Αθήνα και μισής ώρας από το Ναύπλιο. Η είσοδος στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου γίνεται μέσω της Παλιάς Επιδαύρου: είτε από τη νότια πλευρά της παραλία της, είτε από την πλευρά του Iσθμού της Κορίνθου.
Μεταφορά

Με ΚΤΕΛ

Αναχώρηση από Αθήνα προς Παλαιά Επίδαυρο, στις 16:00 (διάρκεια διαδρομής 2 ώρες περίπου). Το θέατρο απέχει 5-10 λεπτά με τα πόδια από το τέρμα του ΚΤΕΛ. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει λεωφορείο επιστροφής στην Αθήνα μετά τη λήξη των παραστάσεων.

Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Αργολίδας
Κηφισού 100
104 42 Αθήνα
Τ.: +30 – 210 51 34 588

Με αυτοκίνητο

Ερχόμενοι από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό
Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό στρίβοντας αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού περάσετε από τη διασταύρωση για Νέα Επίδαυρο φτάνετε στη έξοδο προς Παλαιά Επίδαυρο, οπότε εξέρχεστε από την επαρχιακή οδό και κατεβαίνετε προς την παραλία. Στο νότιο άκρο της πόλης υπάρχει μεγάλη έκταση για στάθμευση ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Εάν έρθετε από Ναύπλιο, αφού περάσετε και το Λυγουριό (είτε από την παλαιά επαρχιακή οδό είτε από την νέα) θα φτάσετε στη διασταύρωση προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου ή προς Αθήνα. Στρίβετε αριστερά προς Κόρινθο-Αθήνα και κατευθύνεστε προς Παλιά Επίδαυρο. Σε περίπου δέκα λεπτά φτάνετε στη έξοδο προς Παλαιά Επίδαυρο, οπότε εξέρχεστε κινούμενοι αριστερά και περνώντας κάτω από την επαρχιακή οδό κατεβαίνετε προς την παραλία. Στο νότιο άκρο της πόλης υπάρχει μεγάλη έκταση για στάθμευση ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Στάθμευση
Μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι της Αρχαίας (Παλαιάς) Επιδαύρου και να περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.
ΑΜΕΑ
Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.

Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).
Δεν επιτρέπονται
  1. H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
  2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
  3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
  4. Τα ψηλά τακούνια.
  5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της παράστασης.
  6. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων.
  7. Το φιλοδώρημα.

Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.