Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρέχει σε παιδιά και μητέρες της δομής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Λυγουριό, μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων με στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και της εικαστικής δημιουργίας.

Οι δράσεις αυτές υπάγονται στο πρόγραμμα “Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα” το οποίο απευθύνεται σε κατοίκους της Αργολίδας όλων των ηλικιών και βασικός του στόχος είναι να διευρύνει τους δεσμούς ανάμεσα στους καλλιτέχνες και την τοπική κοινωνία καθώς και να ενδυναμώσει τα μέλη της για ζητήματα που την αφορούν, και που το θέατρο έχει τη δυνατότητα να αναδείξει.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς – μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, περιλαμβάνουν ασκήσεις επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, προσωπικής και συλλογικής έκφρασης, μουσικοκινητικές ασκήσεις, δραστηριότητες σύνθεσης και δράσεις εικαστικής δημιουργίας με σκοπό την γνωριμία νέων από διαφορετικές χώρες, γλώσσες ή κουλτούρες δια μέσω εξωγλωσσικών δραστηριοτήτων καθώς και την  αυτοέκφραση και ανάπτυξη της συνθετικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Συντονισμός δράσης: Τζωρζίνα Κακουδάκη, σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Ελπίδα Κομιανού, θεατροπαιδαγωγός-μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Αγγελική Μουρελάτου, κοινωνική λειτουργός του Δ.Ο.Μ.

Εμψυχώτριες: Ελένη Δριβάκου, θεατροπαιδαγωγός, Φραντζέσκα Μπούτση, εικαστικός και θεατροπαιδαγωγός,  Άλκηστις Βασιλάκου, θεατροπαιδαγωγός

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη του προγράμματος FILOXENIA. Μέσω του προγράμματος FILOXENIA, ο ΔΟΜ στοχεύει στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, παρέχοντας υπηρεσίες αξιοπρεπούς στέγασης και βασικής βοήθειας και προστασίας σε εγκαταστάσεις στέγασης στην ηπειρωτική χώρα, με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AMIF) και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG HOME).