Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο το σατυρικό δράμα του Σοφοκλή Ιχνευταί , σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Πρόκειται για ένα αποσπασματικά σωζόμενο έργο, που παρουσιάζεται σπάνια στο θέατρο και μας χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η μουσική στα αυτιά των ανθρώπων.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επέλεξε για την παράσταση την ιστορική έμμετρη απόδοση του Εμμανουήλ Δαυίδ (1933), ένα «μνημείο γλώσσας» όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, που με τη σειρά της βασίστηκε σε μια ανακατασκευή του έργου που είχε γίνει από το Γερμανό φιλόλογο και αρχαιολόγο Καρλ Ρόμπερτς.  Το κείμενο –που βέβαια δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό– μόλις εκδόθηκε  στη θεατρική σειρά του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με φιλολογική επιμέλεια, εισαγωγή και σχόλια του Καθηγητή Σταύρου Τσιτσιρίδη.

Το μοναδικό διασωθέν σατυρικό δράμα του Σοφοκλή συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό στοιχείο και έχει ως θέμα τη θεογονία της μουσικής. Ο Θεός Απόλλωνας αναθέτει στο χορό των Σατύρων να βρουν τα βόδια που του έκλεψε ο νεογέννητος Ερμής. Αυτό το ταξίδι θα οδηγήσει στον πρώτο μουσικό ήχο και στη δημιουργία της λύρας από το καύκαλο μιας χελώνας.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αξιολογώντας τη σπανιότητα του θεατρικού εγχειρήματος και τη σπουδαιότητα της εκδοτικής πρωτοβουλίας, επιθυμεί να συμβάλει στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των σπουδαστών στις Καλλιτεχνικές Σχολές αναφορικά με το έργο αυτό. Δίνει την ευκαιρία σε όσες/όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, με ειδικό σπουδαστικό εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.

Η διάθεση των σπουδαστικών εισιτηρίων θα γίνεται από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ –σε Αθήνα και Επίδαυρο– με την επίδειξη σπουδαστικής ταυτότητας.

Πληροφορίες για την δυνατότητα μεταφοράς από και προς το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: https://tickets.aefestival.gr/event/transport-from-athens-to-epidaurus/