Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

Growing!
Ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Αντώνης Φωνιαδάκης και ο Cyril Baldy συναντούν τους χορευτές της ΚΣΟΤ

Το μέλλον του σύγχρονου χορού της χώρας επί σκηνής!

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου ετοιμάζουν μία μοναδική παράσταση, αποτέλεσμα της συνύπαρξης και της μακρόχρονης συνεργασίας και δουλειάς ανάμεσα σε διεθνείς έλληνες χορογράφους και τους νέους χορευτές, σπουδαστές, τελειόφοιτους και απόφοιτους της ΚΣΟΤ. Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την «εκτίναξή» του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του, μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα αυτής της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα των χορογράφων που διαπρέπουν στο διεθνή χώρο.

Το μέλλον και η φρεσκάδα του σύγχρονου ελληνικού χορού επί σκηνής! Σπουδαστές και απόφοιτοι της ΚΣΟΤ συναντιούνται με διεθνείς και έλληνες χορογράφους σε μια παράσταση που φέρνει κοντά εντελώς διαφορετικές πτυχές του σύγχρονου χορού. Το site-specific One One One του Γιάννη Μανταφούνη συναντιέται με το ατμοσφαιρικό KOSMOS του Αντώνη Φωνιαδάκη, ενώ η ΑΣΚΗΣΗ 27, ένα έργο-σπουδή πάνω στο σύνολο και τη μονάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου, διασταυρώνεται με το A Dance of Many του διακεκριμένου Cyril Baldy – τα δύο τελευταία έργα ειδικά χορογραφημένα για την ΚΣΟΤ. Μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τις μοναδικές δυνατότητες των νέων χορευτών τη στιγμή πριν από την «εκτίναξή» τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00 στον χώρο Δ. Όσοι θεατές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προηγουμένως, από τις 20:00, στο One One One, στο προαύλιο του χώρου Δ. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στον πεζόδρομο της Ερμού, στο πλαίσιο της ενότητας Άνοιγμα στην Πόλη.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Σύγχρονος Χορός: Θεωρία και Πράξη», της ΚΣΟΤ, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι, καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

 

Η παράσταση έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης