Συμπόσιο για το θέατρο της Λούλας Αναγνωστάκη

Συμπόσιο εντός του χώρου του Έκθεσης με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών που έχουν σχετιστεί με τη Λούλα Αναγνωστάκη, ανθρώπων του θεάτρου, θεωρητικών αλλά και συγγραφέων. Ορίζοντας ως διακριτά πεδία προσέγγισης του έργου της τη θεατρική πράξη, τη θεωρία, τη λογοτεχνία, στο συμπόσιο αποστασιοποιούμαστε από μια αναμνηστική οπτική του έργου της κι εστιάζουμε στο ίδιο το πεδίο της δραματικής γλώσσας: στα στοιχεία εκείνα που καθιστούν τη γραφή της σύγχρονη, διεθνή και πάντα πρωτοπόρα για το ελληνικό θέατρο.

Έναρξη 17:00

Προλογίζουν η Λυδία Κονιόρδου, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ε.Φ.

Τα Δωμάτια Μνήμης παρουσιάζουν η Δήμητρα Κονδυλάκη, Σύμβουλος για το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο Ε.Φ., Eπιμελήτρια της έκθεσης
και η Λουκία Μάρθα, Σκηνογράφος της έκθεσης

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις εισαγωγικές ομιλίες

18:00 - 19:00

Από τη σκοπιά της γραφής

μιλούν

Δημήτρης Δημητριάδης, Συγγραφέας , «Μια νεωτερική ηθογραφία»

Χρύσα Προκοπάκη, Μεταφράστρια, «Η Παρέλαση στη Γαλλία το 1968 από τον Αντουάν Βιτέζ»

Δημήτρης Τσατσούλης, Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών «Αντόνιο: μια κβαντική οντότητα σε παράλληλους κόσμους»

Βίκυ Μαντέλη, Μέλος ΕΕΠ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών, «Οι θρυμματισμένοι ήρωες της Λούλας Αναγνωστάκη: μια απόπειρα ανασύνθεσης»

Συντονίζει ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ΕΚΠΑ

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις ομιλίες

Διάλειμμα

19:15 – 20:30

Από τη σκοπιά της σκηνής

συζητούν οι σκηνοθέτες

Βίκτωρ Αρδίτης, Γιώργος Αρμένης, Θοδωρής Γκόνης, Γιάννης Μόσχος, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Ρούλα Πατεράκη, Ένκε Φεζολάρι

Συντονίζει ο Μάνος Καρατζογιάννης, Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις ομιλίες

Ελεύθερη είσοδος
Ώρες: 17:00 - 20:30


Το συμπόσιο πραγματοποιείται στο Δωμάτιο ΧΙΙ της Αναδρομικής έκθεσης - Σκηνικής εγκατάστασης Δωμάτια Μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη