Πειραιώς 260 (Ε)
8 – 9 Ιουλίου 2022 | 21:00

Τι απομένει σήμερα απ’ όσα οραματίστηκαν και υποσχέθηκαν οι δεκαετίες του ’80 και του ’90;  Τι κάνουμε με τη μελαγχολία και το αδιέξοδο μιας απογοήτευσης που έρχεται από την ακύρωση του μέλλοντος που υποσχέθηκαν;

Έχοντας διακριθεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, μετά την παράσταση A Kind of Fierce, διεθνή συμπαραγωγή του Φεστιβάλ, και με σημαντική πορεία στην ευρωπαϊκή σκηνή του Xορού, η Ελληνίδα Κατερίνα Ανδρέου ταράζει και πάλι τα νερά με μια Γαλλοελβετική, πολλά υποσχόμενη, παραγωγή, που θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Ιουλίου στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260.

Με το Mourn baby mourn και όχημα την ιδέα του θρήνου, η δημιουργός  εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο, που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας ολόκληρης εποχής.

Γεννημένη στην Ελλάδα, η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του Ιδρύματος Πράτσικα, παρακολούθησε το πρόγραμμα ESSAIS στο Εθνικό Κέντρο Σύγχρονου Χορού (CNDC) της Ανζέ το 2011, υπό τη διεύθυνση της Emmanuelle Huynh, και απέκτησε μεταπτυχιακό στην έρευνα και τη χορογραφία από το πανεπιστήμιο Paris 8.

Το 2015, υπήρξε υπότροφος Danceweb στο φεστιβάλ ImPulsTanz της Βιέννης. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους DD Dorvillier, Anne Lise Le Gac, Λενιώ Κακλέα, Bryan Campbell, Emmanuelle Huynh.

Στο έργο της, η Ανδρέου εξερευνά καταστάσεις παρουσίας που πηγάζουν από μια διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αντιτιθέμενων κόσμων, όπως η εξουσία και η αυτονομία, η επικοινωνία και η λογοκρισία, ενώ αναζητά μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης επί σκηνής.  Συχνά σχεδιάζει τον ήχο των δικών της παραστάσεων, θεωρώντας τον ήχο και τη μουσική ως επιτελεστικό και δραματουργικό εργαλείο. Σήμερα ζει και δημιουργεί στη Γαλλία.


8 Ιουλίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με την Κατερίνα Ανδρέου. Συντονίζει η Παρασκευή Τεκτονίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Σύλληψη – Ερμηνεία – Κείμενο Κατερίνα Ανδρέου

Ήχος Κατερίνα Ανδρέου & Cristian Sotomayor

Φωτισμοί – Σκηνικά Yannick Fouassier

Τεχνικός φωτισμού Thomas Leblanc

Εξωτερική παρατηρήτρια Μυρτώ Κατσίκη

Βίντεο Arnaud Pottier

Παραγωγή – Περιοδεία Elodie Perrin

Παραγωγή BARK

Συμπαραγωγή Centre chorégraphique national de Caen en Normandie –διεύθυνση Alban Richard, στο πλαίσιο του Artiste associé, Les SUBS – lieu vivant d’expériences artistiques, Lyon, ADC Genève, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, La Soufflerie de Rézé, La Place de la Danse – CDCN Toulouse / Occitanie, στο πλαίσιο του Accueil Studio, centre chorégraphique national Montpellier – Occitanie / διεύθυνση Christian Rizzo, Centre Chorégraphique National d’Orléans στο πλαίσιο του l’accueil studio
Υποστήριξη
Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων της Γαλλίας
Με τη συμβολή
των RAMDAM, UN CENTRE D ‘ART

Ευχαριστίες σε Ναταλί Μάνδηλα, Frédéric Pouillaude

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 17€ • ΖΩΝΗ Α΄ 12€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10€ • ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Πληροφορίες εισιτηρίων: https://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr