Με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των θεατών όσο και των εργαζόμενων λαμβάνει χώρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Συγκεκριμένα, οι δυο οργανισμοί συνεργάζονται για την υγειονομική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από εξειδικευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών, τα οποία μπορούν να παρέχουν Α’ Βοήθειες, εφόσον παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και τους χώρους της Πειραιώς 260.

Οι δύο οργανισμοί έχοντας συνεργαστεί και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, επεκτείνουν τη συνεργασία τους,  μέρος της οποίας θα αποτελέσει η ανάληψη δράσεων για την προαγωγή των αρχών του εθελοντισμού.

Η σύμπραξη αυτή επισφραγίζει τη δέσμευση της Διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας, αλλά και την ενεργή και ουσιαστική συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ορθή και ασφαλή λειτουργία του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της χώρας.