Πειραιώς 260 | Χώρος Δ
22-23 Ιουνίου 2022 | 21:00

Μια πολυαναμενόμενη επιστροφή στα γνώριμα μέρη της Πειραιώς 260 είναι αυτή του θιάσου La Re-Sentida υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάρκο Λαγέρα, που, στις 22 και 23 Ιουνίου, θα παρουσιάσουν το νέο τους έργο, ονόματι Όαση ατιμωρησίας.

Ο θίασος La Re-Sentida, που ενθουσίασε πέρυσι το αθηναϊκό κοινό με την εκρηκτική ενέργεια των έφηβων κοριτσιών από τη Χιλή, συγχωνεύει για άλλη μια φορά εξεγερσιακά και στοχαστικά στοιχεία, προσεγγίζοντας τη θεατρική δημιουργία ως εργαστήρι κριτικής, περισυλλογής και κοινωνικού οραματισμού.

Οκτώ σώματα συσπώνται επί σκηνής. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υποφέρουν ή διασκεδάζουν, εάν οι κινήσεις τους μαρτυρούν περηφάνια ή φόβο. Όλα μαζί συνιστούν ένα «αστυνομικό σώμα». Αυστηρά πειθαρχημένα, επιτηρούν την τάξη, αλλά η βία που είναι υποχρεωμένα να ασκούν προκαλεί αντιδράσεις. Τα θύματά τους απειλούν να κατακλύσουν τον χώρο και να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη!

Εδώ, ο Μάρκο Λαγέρα και η ομάδα La Re-Sentida αντλούν έμπνευση από την εμπειρία της κοινωνικής εξέγερσης τον Οκτώβριο του 2019 στη Χιλή και «στήνουν» ένα έργο πάνω στη διαλεκτική της βίας που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας τους και απευθύνεται σε κάθε πολίτη του σύγχρονου κόσμου.

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Λαγέρα:

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Δίκαιο, τη Φιλοσοφία και την Εγκληματολογία, ο 44χρονος σήμερα Χιλιανός Μάρκο Λαγέρα φοίτησε στις σημαντικές δραματικές σχολές LaMatriz του Βαλπαραΐσο και Imagen του Σαντιάγκο. Το 2007 ίδρυσε την ομάδα Re-Sentida στην οποία συνεργάζεται με νέους Χιλιανούς καλλιτέχνες με τους οποίους μοιράζονται μια στρατευμένη, πολιτική αντίληψη της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα πρωτοποριακά και ανατρεπτικά έργα της Re-Sentida παρουσιάζονται ανά τον κόσμο, έχοντας αναδείξει τον Λαγέρα ως έναν εκ των σημαντικότερων ανερχόμενων δημιουργών της διεθνούς σκηνής.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους


Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών


22 Ιουνίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τον
Marco Layera. Συντονίζει ο Martín ValdésStauber με τον Κωνσταντίνο Τζήκα


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία Marco Layera Navarro
Δραματουργία Elisa Leroy και Martín Valdés-Stauber
Βοηθοί σκηνοθέτη Humberto Adriano Espinoza και Katherine Maureira
Καλλιτεχνική παραγωγή Victoria Iglesias
Σκηνικά Sebastián Escalona και Cristian Reyes

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ