Ο Γιάννης Φέρτης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς που υπηρέτησε το θέατρο για δεκαετίες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η απώλεια του μεγάλου πρωταγωνιστή αφήνει ένα τεράστιο κενό στον πολιτισμό της χώρας μας.

Με σπουδαία πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο ο Γιάννης Φέρτης είχε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης στη χώρα μας όπως τον Κάρολο Κουν, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τη Μελίνα Μερκούρη, την Τζένη Καρέζη, την Ξένια Καλογεροπούλου αλλά και με κορυφαίους ξένους δημιουργούς όπως ο Πέτερ Στάιν.

Ο Γιάννης Φέρτης είχε συμπορευθεί και με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με πιο πρόσφατες τους Πέρσες το 2014 σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και την Άλκηστη το 2017 σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, που ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στο εμβληματικό θέατρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κυρία Κατερίνα Ευαγγελάτου και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου ηθοποιού.