Ανοιχτή Πρόσκληση / Open Call

για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2024, σας προσκαλεί να υποβάλετε τις προτάσεις σας, από τις 30/05/2023 έως και τις 15/07/2023 στις 18:00. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για προτάσεις που έχουν ως κέντρο τους την έρευνα και την ανανεωτική προσέγγιση στη σύλληψη, τη δραματουργία, την αισθητική κατεύθυνση, τη θεματολογία και τη μεθοδολογία, τις παραστατικές τεχνικές, αλλά και τη δημιουργική ανταπόκριση, με τα μέσα της Τέχνης, στα μεγάλα προβλήματα του Ανθρώπου και της εποχής μας.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου να αποτελέσει ένα γόνιμο πεδίο δημιουργίας σε ανοιχτό διάλογο με τη σημερινή κοινωνία, υποστηρίζοντας τις καλλιτέχνιδες και τους καλλιτέχνες και παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα, να εργαστούν ελεύθερα και απρόσκοπτα επάνω στο αντικείμενό τους, να δοκιμάσουν νέες ιδέες και νέες μορφές συνεργασίας και να διευρύνουν τη σχέση τους με το κοινό.

Αναλυτικές πληροφορίες:

 1. Για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραγωγές Μουσικής.

 2. Για την Πειραιώς 260: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραγωγές ΘεάτρουΧορούΜουσικήςPerformance, και παραστάσεις Μεικτού Τύπου.

  Για το θέατρο θα προτιμηθούν δραματουργίες που βασίζονται σε ελληνικό θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο (πρόζα ή ποίηση), ή σε έργα που θα προκύψουν από την διαδικασία των δοκιμών. Όσον αφορά σε κείμενα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ζητείται η υποβολή τους. Ειδικά για κείμενα που δεν έχουν εκδοθεί, απαιτείται η αποστολή πεντασέλιδου δείγματος.

  Το Φεστιβάλ ενδιαφέρεται να στηρίξει κατά προτεραιότητα μικρότερα και πιο ευέλικτα καλλιτεχνικά σχήματα, με ευμετακίνητο σκηνικό εξοπλισμό.

  Στο πεδίο του χορού το Φεστιβάλ ενδιαφέρεται για χορογραφικά έργα που  προτείνουν μια ιδιαίτερη, προσωπική καλλιτεχνική γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται με τις τρέχουσες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες και αναζητήσεις, όπως εκδηλώνονται και βιώνονται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

  Στη Μουσική, θα προτιμηθούν έργα σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 3. Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: Δεκτές γίνονται αιτήσεις για παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας / Κωμωδίας.

Η συμπλήρωση και η αποστολή της φόρμας συνεπάγεται αποδοχή των παρακάτω όρων:

 • Οι προτεινόμενες παραγωγές δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί εντός Ελλάδας.

 • Η υποβολή πρότασης δεν εγγυάται την ένταξή της στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

 • Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου δεν υποχρεούται να προβεί σε αιτιολόγηση του σκεπτικού των επιλογών της, αναφορικά με τις προτάσεις που απορρίπτονται.

 • Τα υποβληθέντα στοιχεία είναι δεσμευτικά. Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου διατηρεί το δικαίωμα να επανεξετάσει μια πρόταση, σε περίπτωση που αυτή αλλάξει ως προς τα ουσιώδη σημεία της (πχ. μεταβολή πρωταγωνιστών ή/και βασικών συντελεστών, ριζική μετατροπή της αρχικής σύλληψης, απόκλιση από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε).

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποκλειστικά στο e-mail: questions@aefestival.gr

Φόρμα Υποβολής Καλλιτεχνικής Πρότασης

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε.