Ο πολυαναμενόμενος Κατάλογος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 είναι εδώ, σε μια εντυπωσιακή έκδοση που αποτυπώνει διαφορετικά από κάθε άλλη φορά τον πλούτο του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Περιλαμβάνονται κατατοπιστικά σκηνοθετικά, δραματουργικά ή μουσικολογικά σημειώματα που συνοδεύουν τις παρουσιάσεις των παραστάσεων ή των συναυλιών του Φεστιβάλ, αλλά και δοκιμιακά κείμενα που γράφτηκαν με ανάθεση από συγγραφείς, θεωρητικούς, επιμελητές ή καλλιτέχνες για τις θεματικές και τους κύκλους του προγράμματος (Κύκλος Layers of Street, Έμφυλες ταυτότητες, Κύκλος 1821, Απροσδόκητες συνομιλίες, Kύκλος Contemporary Ancients).

Το όλο εγχείρημα συμπληρώνεται από φωτογραφίες του Τάσου Βρεττού από την έκθεση The feel. Backstage που φιλοξενείται στον Χώρο Α της Πειραιώς 260: ένα statement για την επιστροφή στη σωματικότητα και την επιθυμία της συνάντησης Κοινού και Καλλιτεχνών που σηματοδοτούν οι ζωντανές παραστάσεις – στην εκπνοή του φετινού, δύσκολου «ψηφιακού» χειμώνα.

Συμμετέχουν με συμβολές τους οι:

Νάντια Αργυροπούλου, επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης, Ηλίας Χατζηγεωργίου, χορευτής και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Άντζελα Δημητρακάκη, συγγραφέας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας της Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σοφία Κομποτιάτη, μουσικολόγος, Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δήμητρα Κονδυλάκη, θεωρητικός θεάτρου, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Υπεύθυνη Εκδόσεων του Φεστιβάλ.

Τον σχεδιασμό υπογράφει ο δημιουργός της φετινής οπτικής ταυτότητας Φετσιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Δημήτρης Παπάζογλου.

Αναζητήστε την ελληνική και την αγγλική έκδοση στα πωλητήρια του Ηρωδείου, της Πειραιώς 260, του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου και του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου.