Νίκος Πορτοκάλογλου

Εφ’ όλης της ύλης

Ωδείο Ηρώδου Αττικου

3 Αυγούστου | 21:00

Σαράντα χρόνια δημιουργίας γιορτάζει φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογου μαζί με πολλούς καρδιακούς φίλους του. Στην επετειακή αυτή συναυλία, η οποία αναβλήθηκε λόγω βροχής και θα πραγματοποιηθεί, εν τέλει, στις 3 Αυγούστου στο Ηρώδειο, θα ακούσουμε τα σημαντικότερα τραγούδια από τη δισκογραφία του αγαπημένου Έλληνα καλλιτέχνη· ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με σύγχρονη ενορχήστρωση και εκλεκτούς προσκεκλημένους!

Καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου είναι οι ΦΑΤΜΕ, η Ρένα Μόρφη και οι Μουσικοί του Κουτιού, ενώ θα συμμετάσχουν, επίσης, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η Χορωδία Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθεί σημείωμα του Νίκου Πορτοκάλογλου


«Σαράντα χρόνια διαδρομή και μοιάζουν μόνο μια στιγμή

Μια ανάσα, μια γιορτή κι άντε πάλι απ’ την αρχή

Άντε πάλι απ’την αρχή σαν το άγραφο χαρτί

Άντε καρδιά μου, άντε πάλι πρέπει να μάθεις κάτι πάλι

Κάτι καινούργιο, κάτι νέο κάτι πιο δύσκολο κι ωραίο

Ναι, κάτι δύσκολο κι ωραίο σε θέλει ακόμα πιο γενναίο»

Το 2022 συμπληρώνονται 40 χρόνια από το ξεκίνημα της διαδρομής μου, την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Γιορτάζω λοιπόν αυτά τα γενέθλια με δυο μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο στις 8 και 9 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Απορώ κι εκπλήσσομαι -όπως όλοι μας όταν σβήνουμε κεράκια- με το πώς πέρασαν σαν μια ανάσα αυτά τα 40 χρόνια που είναι μια ολόκληρη ζωή. Μια ζωή που μέχρι τώρα ήταν πλούσια και περιπετειώδης, πότε απολαυστική και πότε ζόρικη, αλλά πάντα απρόβλεπτη και συναρπαστική.

Μπορεί να ενθουσιάστηκα και να απογοητεύτηκα πολλές φορές αλλά σίγουρα δεν βαρέθηκα ποτέ. Και ομολογώ πως δεν έχω καμία πρόθεση να τα παρατήσω ακόμη για να ξεκουραστώ γιατί η δημιουργία και το μοίρασμα των καρπών της μαζί σας μου δίνει πάντα σκοπό και νόημα. Δεν θα απαλλαχτείτε εύκολα από μένα.

Αυτή η γιορτινή συναυλία λοιπόν στο Ηρώδειο θα είναι μια σύγχρονη ματιά σε όλη μου την διαδρομή από το 1982 μέχρι σήμερα. Από τους Φατμέ μέχρι το Μουσικό Κουτί. Από τα πρώτα νεανικά μου τραγούδια μέχρι τα πιο πρόσφατα της ωριμότητας.

Θα έχω την χαρά να μοιραστώ την σκηνή με τρεις μπάντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία μου: Τους Φατμέ, με τους οποίους δεν έχουμε εμφανιστεί ποτέ δημοσίως από τότε που διαλυθήκαμε το 1989, την Μπάντα του Κουτιού, συνεργάτες μου τα δύο τελευταία χρόνια στην εκπομπή που δημιούργησα στην ΕΡΤ1 και τέλος την σημερινή μου μπάντα, τους Ευγενείς Αλήτες, με τους οποίους ετοιμάζουμε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κοντά μου επίσης θα είναι δυο σημαντικοί συνεργάτες που ερμηνεύουν τραγούδια μου, ο σταθερός συνοδοιπόρος Βύρων Τσουράπης και η εξαιρετική Βίκυ Καρατζόγλου που με συνοδεύουν και σε όλη την καλοκαιρινή περιοδεία.

Τέλος, έκτακτη καλεσμένη μου θα είναι η αγαπημένη μου παρτεναίρ στο Μουσικό Κουτί, η Ρένα Μόρφη.

Σας περιμένω με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία στη γιορτή μου.

 

Νίκος Πορτοκάλογλου

Πληροφορίες εισιτηρίων https://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ • ΖΩΝΗ Α΄ 50€ • ΖΩΝΗ Β΄ 40€ • ΖΩΝΗ Γ΄ 30€ • ΑΜΕΑ 5€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€, 20€, 15€, 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€, 12€, 8€ • ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Αγορά εισιτηρίων aefestival.gr, viva.gr & public.gr