Ο κύκλος διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020 ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου με τους Λύκους στην χώρα των θαυμάτων των Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις πρεμιέρες και τα νέα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

ΕΓΓΡΑΦΗ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Η μουσική παράσταση Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων, από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη ήταν η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου δίσκου των δύο καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό (ΚΥΚΛΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 & 31 Ιουλίου) και έγινε στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου. Ας σημειωθεί πως επρόκειτο για μία από τις πλέον αναμενόμενες συναυλίες του περσινού καλοκαιριού. Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό δικαιώνοντας στο έπακρο όλες τις προσδοκίες, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα δημοσιεύματα.

Η συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη δεν είναι καινούργια. Οι δυο τους έχουν καταθέσει στο παρελθόν τραγούδια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ. Στη νέα τους καλλιτεχνική συνάντηση, με τίτλο Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων, οι δύο καλλιτέχνες επέλεξαν αγαπημένα τους τραγούδια από την εφηβεία τους ως σήμερα, για να τα ερμηνεύσουν μουσικά και τραγουδιστικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Σε μία ιδιαίτερη σύνοψη του ελληνικού τραγουδιού, στη σκηνή του Ηρωδείου ερμήνευσαν από ρεμπέτικα του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη (με τα «Μπλε παράθυρα» του Βαμβακάρη να θεωρούνται μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς) και λαϊκά τραγούδια-σταθμούς του Άκη Πάνου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Σπανού (ξεχώρισε η ερμηνεία του «Άνθρωποι μονάχοι»), μέχρι Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σαββόπουλο, Χειμερινούς Κολυμβητές, Αττίκ, αλλά και παραδοσιακά ηπειρώτικα και κρητικά τραγούδια. Δεν έλειψε και η ελληνική ροκ σκηνή, με τραγούδια των Lost Bodies, του Θάνου Ανεστόπουλου και του Παύλου Παυλίδη.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν ομολογήσει ότι ονειρεύονταν να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου στο Ηρωδειο. Η συναυλία τους δικαίωσε απόλυτα, καθώς θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πως ταίριαζε ιδανικά στο ρωμαϊκό ωδείο. Μέσα από τις οθόνες μας, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις εσωτερικές, αφαιρετικές και ονειρικές ερμηνείες τους, και να ζήσουμε ξανά μία από τις πιο ξεχωριστές βραδιές του περσινού φεστιβαλικού καλοκαιριού.

ΥΠΟΔΟΧΗ


Τόσο οι ακουστικές συχνότητες των εγχόρδων όσο και οι ηλεκτρονικές των keyboards και του υπολογιστή αντανακλώνταν στην ορχήστρα αλλά και στα διαζώματα του Ηρωδείου με έναν πολύ προσεχτικά υπολογισμένο τρόπο δημιουργώντας ένα εξαιρετικά υποβλητικό, κάποιες στιγμές και σχεδόν…απόκοσμο, ηχητικό «περιβάλλον»/αποτέλεσμα.

 (Huffington Post, 4/8/2020)

Αγγελάκας και Βελιώτης έστησαν δύο από τις πιο κατανυκτικές βραδιές που έχουμε ζήσει στο Ηρώδειο. Στο ψυχεδελικό τέλος όσα ακόμα λεπτά να είχαμε, πάλι θα μας φαίνονταν λίγα.

 (avopolis.gr, 3/8/2020)

Μια λοξή ματιά στο ελληνικό τραγούδι από δύο καλλιτέχνες που είναι ευθέως συνεπείς με την δουλειά και την πορεία τους. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της παράστασης είναι το ρεπερτόριο. Δεν μιλάμε πάντα για τα πιο γνωστά τραγούδια των συνθετών που ερμηνεύονται, αλλά για τραγούδια που έχουν «μιλήσει» στους διασκευαστές τους.

(Musicity.gr, 31/7/2020)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Μουσικοί Γιάννης Αγγελάκας φωνή, Νίκος Βελιώτης τσέλο, Φώτης Σιώτας βιόλα, Σοφία Ευκλείδου τσέλο, Ηλίας Μπαγλάνης πλήκτρα, Λαμπρινή Γρηγοριάδου φωνητικά
Επιμέλεια ήχου Γιώργος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης, Coti K
Επιμέλεια φωτισμού Νίκος Κεχαγιάς
Παραγωγή Novel Vox

GALLERY


Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Μέγας χορηγός