Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στη χιπ χοπ κουλτούρα και το street dance με τον νέο κύκλο «Layers of Street», μία πρωτότυπη ενότητα δράσεων που δίνει στους καλλιτέχνες του χώρου πρόσβαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα, προσκαλεί το νεανικό – και όχι μόνο – κοινό, να γίνει ενεργό κομμάτι του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου δράσεων, θα πραγματοποιηθεί στην Πειραιώς 260 η παράσταση Roots (Ρίζες) του διεθνούς φήμης χορογράφου Kader Attou και της ομάδας του, Accrorap. Η παρουσία του Καντέρ Αττού στο Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για τον πρώτο προερχόμενο από τη χιπ χοπ σκηνή χορογράφο που ανέλαβε τη διεύθυνση του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου La Rochelle στη Γαλλία.

Το έργο Roots ζωντανεύει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το χιπ χοπ – μια ιστορία που συνθέτουν παιδικές αναμνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Στην ελληνική εκδοχή της παράστασης, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Αττού θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες *ίδες street χορευτές *τριες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη συναρπαστική αυτή σκηνή. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γαλλία από την ομάδα accrorap και ενθουσίασε το κοινό στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2019).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ο Kader Attou απευθύνει πρόσκληση σε 15 Έλληνες *ίδες χορευτές *τριες με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο χιπ χοπ (breakdance, popping, locking, hip hop) με υψηλή τεχνική στο πάτωμα (floorwork) και με εμπειρία σε ομαδική εργασία, με στόχο να τους μυήσει στην ιδιαίτερη χορογραφική γλώσσα και το ποιητικό σύμπαν του Roots.

Οι ενδιαφερόμενοι *ες που θα υποβάλουν την αίτησή τους θα πρέπει να είναι πλήρως διαθέσιμοι*ες τις ημερομηνίες:

  • 6-21 Μαΐου

  • 1-5 Ιουνίου

Οι ενδιαφερόμενοι *ες καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους (αποκλειστικά στα αγγλικά), μαζί με έναν σύνδεσμο για ένα βίντεο παρουσίασης της δουλειάς τους διάρκειας 2-3 λεπτών, στο audition@greekfestival.gr.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 16 Απριλίου 2021 στις 12 τα μεσάνυχτα

Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων, όπως αυτά συλλέγονται μέσω των βιογραφικών που μας αποστέλλετε. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας καθώς και τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών, καθώς και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, να ασκήσετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας, το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών, καθώς και το δικαίωμα άρσης της συγκατάθεσής σας οποιαδήποτε στιγμή. Για να ασκήσετε τα ανωτέρω δικαιώματα, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Φεστιβάλ.

Το βιογραφικό που υποβάλλετε για τη συγκεκριμένη ανοιχτή θέση θα διατηρηθεί έως και 30 ημέρες μετά την πλήρωση της θέσης στα αρχεία μας. Με την υποβολή βιογραφικού συναινείτε επίσης στην παραμονή του βιογραφικού σας στη βάση δεδομένων μας για τα επόμενα ΔΥΟ (2) έτη, προκειμένου να ενημερώνεστε για μελλοντικές ευκαιρίες. Θα έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο οι αρμόδιοι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ και επιλεγμένοι εξωτερικοί συνεργάτες αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Kader Attou

βιογραφικό

Πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην προώθηση της hip hop σκηνής στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο, ο Kader Attou χορογραφεί ένα μοναδικό σύμπαν σε διαρκή κίνηση ανάμεσα στον σύγχρονο χορό, το hip hop και τις τέχνες του τσίρκου. Εκπροσωπεί τη γενιά Γάλλων καλλιτεχνών που έδωσαν στον hip hop χορό αισθητική διάσταση, συνδέοντάς τον με τη σύγχρονη σκηνή από το ξεκίνημά του, το 1989.