Πρόλογος / Pre–show talks
Υπογραμμίζοντας μια σχέση αναφοράς ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια δημιουργία στον χώρο των παραστατικών τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εγκαινιάζει τις δράσεις «Πρόλογος» και «Έξοδος», τα ονόματα των οποίων αντλούνται από το αρχαίο θέατρο και τη δομή του, δραματουργική και αρχιτεκτονική. Συνδέοντας τη Σκηνή με το Κοινό του Φεστιβάλ, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α –Β –Ε –Η της Πειραιώς 260 μετονομάζεται σε Πλατεία, ένας νέος χώρος συνάντησης και διαλόγου πριν από και μετά το πέρας των παραστάσεων.
Μια φεστιβαλική παράσταση είναι για πολλούς από εμάς ένα παράξενο κι ανεξερεύνητο σύμπαν που ανυπομονούμε ν’ ανακαλύψουμε.
•
Πού εντάσσεται αισθητικά και ποια η αφετηρία της;
Τι αποκαλύπτει για την καλλιτεχνική διαδικασία και τις μυστικές της διαδρομές ο ερμηνευτικός της κώδικας;
•
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση / Greek and World Theatre: Drama, Performance, Education» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινιάζουν τη δράση «Πρόλογος», με στόχο να συμβάλουν στην εξοικείωση του κοινού με τους κώδικες των σύγχρονων παραστάσεων και στη μεγαλύτερη απόλαυση των πρωτοποριακών παραγωγών που προτείνει.
Μεταπτυχιακοί φοιτητές*τριες του ΠΜΣ – θεατρολόγοι και ειδικοί του χορού – προσφέρουν πολύτιμα κλειδιά εισόδου και προετοιμάζουν το κοινό πριν την έναρξη της παράστασης. Μισή ώρα πριν από την είσοδο του κοινού στην αίθουσα, οι νέοι*ες θεατρολόγοι και ειδικοί του χορού θέτουν στο κοινό νέες ερωτήσεις που τροφοδοτούν το ενδιαφέρον και την περιέργειά του, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν θεωρητικά, δραματουργικά και ερμηνευτικά εργαλεία για την κατανόηση και απόλαυση των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην Πειραιώς 260 και συγκεκριμένα για τις εξής:
01. Rugilė Barzdžiukaitė – Vaiva Grainytė – Lina Lapelytė
Sun and Sea / Ήλιος και θάλασσα
•
02. Warszawa – Kornél Mundruczó
Pieces of a Woman / Κομμάτια μιας γυναίκας
•
03. Martin Zimmermann
Eins Zwei Drei / Ένα Δύο Τρία
•
04. Florentina Holzinger
TANZ / ΧΟΡΟΣ
•
05. Nowy Teatr – Krzysztof Warlikowski
Odyssey. A Story for Hollywood / Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλλυγουντ
06. La Veronal – Marcos Morau
Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους
•
07. Infrarouge – Marie Brassard
Violence / Βία
•
08. Serge Aimé Coulibaly
Wakatt / Η εποχή μας
•
09. Teatro La Re-sentida – Marco Layera
Paisajes para no colorear / Τοπία χωρίς χρώμα
•
10. Schaubühne – Thomas Ostermeier
History of Violence / Ιστορία της βίας
βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί
•
Διαδικασία επιλογής
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ θα επιλέξει έως τέσσερις (4) μεταπτυχιακούς *ές φοιτητές*τριες του ΠΜΣ «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση / Greek and World Theatre: Drama, Performance, Education» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ οι οποίοι*ες θα επιμεληθούν και θα υλοποιήσουν τη δράση.
Η διαδικασία επιλογής συγκροτείται από δύο στάδια:
Πρώτο στάδιο | 24 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2021
Υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών από τους*ις ενδιαφερόμενους*ες:
-
Βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία του ΠΜΣ «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση / Greek and World Theatre: Drama, Performance, Education» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
-
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα (έως 2 σελίδες)
Οι ενδιαφερόμενοι*ες πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
-
Καλή γνώση του σύγχρονου ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου καθώς και των σύγχρονων τάσεων σε ρεύματα σκηνοθεσίας και χορογραφίας και σε δραματουργικές πρακτικές θεάτρου και χορού.
-
Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
-
Επικοινωνιακή ευχέρεια και άνεση με την έκθεση μπροστά στο κοινό.