Το πρωτότυπο εικαστικό έργο της καλλιτεχνίδας Αιμιλίας Παπαφιλίππου ΙΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ / COVID-19 (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 13 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου) συνεχίζει τη διαδρομή του στο διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://aemiliapapaphilippou.com/logoi.html, όπου οι επισκέπτες*τριες καλούνται να καταθέσουν την εμπειρία τους από την πανδημία, σκανάροντας το QR code με το κινητό τους τηλέφωνο ή το τάμπλετ τους. Για όσους*ες δεν έχουν QR reader ήδη εγκατεστημένο στο κινητό τους, διατίθεται δωρεάν από το διαδίκτυο.

Υπενθυμίζουμε ότι για το έργο ΙΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ / COVID-19 έχει εκδοθεί έντυπος κατάλογος. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως καλαίσθητη, δίγλωσση έκδοση για την εικαστική, διαδραστική εγκατάσταση της καλλιτέχνιδας που παρουσιάστηκε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Εκτός από συνοδευτικό υλικό για την έκθεση, ο κατάλογος, που περιλαμβάνει κείμενα της εικαστικού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εγκατάσταση, αποτελεί και αυτόνομο βιβλίο τέχνης, το οποίο εξετάζει, με φιλοσοφικό στοχασμό, τις διασυνδέσεις της πανδημίας, της φύσης, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου παράγοντα.

Όπως αναφέρει η καλλιτέχνιδα σε κείμενό της που δημοσιεύτηκε στον κατάλογο: «Ο κορονοϊός το αποκάλυψε πλέον, με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, έτσι καθώς έκανε φανερά τα πολλαπλά επίπεδα που είμαστε όλοι αλληλένδετοι, αλληλεξαρτώμενοι, αδιαχώριστοι / βιολογικά, και όχι μόνο / παγκοσμίως / πέρα από πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και κοινωνικές διαστρωματώσεις, πέρα από ταυτότητες και φύλα και προσωπικές προτιμήσεις, πέρα από οτιδήποτε… Μέσα από το σώμα / αυτό το σώμα που απαγορεύτηκε να κυκλοφορεί, να αγκαλιάζει, να ακουμπάει, να φιλάει / που αναπνέει με δυσκολία μέσα από τη μάσκα / την ώρα που η τεχνολογία το καθηλώνει μπροστά στην οθόνη. Τηλε-εργασία, τηλε-επικοινωνία. Ίσως τηλε-ύπαρξη… στο μέλλον».